Dutch Food Week (8 t/m 15 oktober): ontdek met de leerlingen waar het eten vandaan komt!

Locatie

Heel Nederland

Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer weten waar hun voedsel precies vandaan komt? Van 8 tot en met 15 oktober 2022 wordt voor de achtste keer Dutch Food Week (#DFW2022) georganiseerd. Een week lang wordt er in Nederland aandacht besteed aan wat er op ons bord ligt, maar ook  is er aandacht voor de producenten die dit mogelijk maken. Daarnaast vallen de Dag van Duurzaamheid en Wereldvoedseldag in deze maand. De ideale gelegenheid om hier een les(sen) aan te wijden voor de kinderopvang, bassischool, voorgezet onderwijs of MBO. Bekijk dit artikel voor inspiratie!

In de editie 2022 brengt Dutch Food Week de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs wordt gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights gezet. 

Tijdens de Dutch Food Week zijn er grote en kleinere evenementen voor een divers publiek. Voor kinderen worden er bijvoorbeeld kookworkshops georganiseerd of je kunt binnen kijken bij een voedselverwerkend bedrijf.

Wil je een les rond voedsel/duurzaamheid combineren met een bezoek aan een voedselverwerkend bedrijf? Kijk dan in de activiteitenkalender van Dutch Food Week of bezoek de website van Boerderijeducatie Nederland