Informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen

Locatie

Online

Ben je bezig met een groen schoolplein of wil je hier misschien mee beginnen? Of heb je al een groen plein, maar vind je het lastig hoe je deze educatief inzet en goed beheert? Tijdens de online informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen geven wij je tips en goede voorbeelden van (ervarings)deskundigen.

Hieronder vind je het programma en de themasessies waar je uit kunt kiezen.

Programma 

15:00 – 15:20 uur           Welkom, introductie op Groene Schoolpleinen Overijssel
15:20 – 15:45 uur           Inspirerende presentatie door ervaringsdeskundigen
15:45 – 15:50 uur           Pauze
15:50 – 16:20 uur           Themasessie ronde 1
16:20 – 16:50 uur           Themasessie ronde 2
16:50 – 17:00 uur           Afsluiting

Themasessies 

 • Basisinformatie voor startende scholen: van stappenplan tot subsidieregeling
  Door NMO/IVN Overijssel en provincie Overijssel
  Welke stappen moet je nemen om tot een groen schoolplein te komen? Wat zijn de voorwaarden voor de provinciale subsidie en welke andere vormen van ondersteuning biedt provincie Overijssel?
 • Hoe kun je je groene plein (educatief) inzetten?
  Door Stichting Springzaad
  Een groen schoolplein vormt een extra klaslokaal. Je kunt een groen schoolplein volop inzetten tijdens lessen. Hoe pak je dat aan?
 • Zoeken naar aanvullende financiering
  Door NMO
  Hoe financier je een groen schoolplein? Naast de subsidie van de provincie, zijn er allerlei andere mogelijkheden om geld in te zamelen voor je groene plein. In deze sessie krijg je te horen van welke fondsen en andere financiële kansen je gebruik kunt maken.
 • Veiligheid en beheer
  Door IVN en groene deskundige
  In deze sessie leer je hoe je de veiligheid en het beheer van je groene plein goed kunt regelen. Daarbij hebben we ook oog voor het educatieve aspect. 
 • Eetbaar groen
  Door Eetbaar Groen Adviseur
  Hoe kun je (meer) eetbaar groen op je plein realiseren? Want of het nou om een enkele fruitstruik gaat of om een complete moestuin; eetbaar groen is leerzaam, lekker en leuk!
 • Betrekken van kinderen, ouders en buurt
  Door IVN
  Betrokkenheid van kinderen, ouders en de buurt is belangrijk voor het slagen van een groen schoolplein. Maar hoe creëer je die betrokkenheid? In deze sessie krijg je handige tips en goede voorbeelden.