Kraanwaterdag 2020

Locatie

Heel Nederland.

Op woensdag 23 september 2020 is het Nationale Kraanwaterdag. Besteed ook aandacht aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser! Er is lesmateriaal voor de groepen 1 t/m 8 en het bso.

Geef je je op vóór 5 september, dan ontvang je uiterlijk dinsdag 15 september het gratis pakket met educatieve materialen en een link naar de digitale Kraanwaterdagles. Meld je je na die tijd aan, dan kun je gebruiken maken van de digitale les en de downloads.

Door je klas aan te melden voor Nationale Kraanwaterdag maak je ook kans op een gastles van een echte waterexpert, bidons of douchetimers voor je leerlingen. De winnende klassen worden op dinsdag 8 september bekend gemaakt via onze facebookpagina en op deze website.

Blijft je school ook ná Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je ook nog eens kans op een binnentappunt voor de school.

Meer informatie vind je op de website van Kraanwaterdag.

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland. Dit initiatief wordt ondersteund door Kennisprogramma DuurzaamDoor, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Gezonde School, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Jong Leren Eten, Ons Water, Voedingscentrum, Voedseleducatieplatform en Watereducatie.nl