Kraanwaterdag 2022 voor groep 1 t/m 8 en BSO.

Locatie

Heel Nederland

Woensdag 28 september is het weer Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een filmpje en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een challenge van Meester Jesper en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal.

Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag maak je bovendien kans op leuke prijzen, zoals een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert of speciale Kraanwaterdag-bidons voor alle leerlingen. Tot en met dinsdag 7 september kun je jouw groep(en) gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl