Kraanwaterdag 2023 voor groep 1 t/m 8 en BSO.

Locatie

Heel Nederland

Woensdag 27 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser met de boodschap ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’ Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan vóór woensdag 13 september aan! Dan ontvang je de aangevraagde Kraanwaterdagposters per post. Meld je je na deze datum aan, dan ontvang je wel nog de link naar de digitale materialen.

Wat houdt de dag in?

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een interactieve animatie en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Bekijk hoe dit er vorig jaar uitzag op Nationale Kraanwaterdag - Terugblik Nationale Kraanwaterdag

Maak kans op een gratis kraanwaterles

Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start de school of bso het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond! Daarnaast maak je kans op een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert. 

Gratis deelname

Schoolklassen en bso-groepen kunnen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl. Dinsdag 5 september ontvangen deelnemers de Kraanwaterdag-poster per post en vanaf maandag 4 september een link naar de educatieve materialen.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.