Opening tweede ronde Lekker naar Buiten!-stimuleringsbijdrage 2022 voor kinderopvang

Locatie

Heel Nederland

Een lekkere boterhamspread maken en groenten uit je eigen moestuin proeven. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? Vraag dan de Lekker naar Buiten!-stimuleringsbijdrage aan. In 2022 zijn er nog twee momenten waarop een coach Gezonde Kinderopvang dit kan doen. Op 1 juni en op 14 september opent een nieuwe aanvraagperiode. Per periode worden ongeveer 40 aanvragen gehonoreerd.

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €500 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. 

Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij als dit weer mogelijk is met de coronamaatregelen.

Let op: Coaches die de bijdrage in 2021 of 2022 al ontvingen, kunnen dit jaar helaas niet nog eens meedoen. Zijn er meer coaches in jouw organisatie actief? Die kunnen zich wel inschrijven.

Meer informatie over bijdrage en bestedingsmogelijkheden vind je hier.

Aanvragen

Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies.