Training Koken op school en in de kinderopvang (JLE Utrecht) - 16 oktober en 27 november

Locatie

Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Wil je graag aan de slag met koken en voeding op school of in de kinderopvang? Maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Volg dan de training ‘Koken op school en in de kinderopvang' van School of Food en Jong Leren Eten. Je leert o.a. hoe je op een laagdrempelige manier een kookles opzet, met of zonder keuken, voor een hele klas of juist kleine groepjes. Ook gaan we dieper in op planning, logistiek en het didactische stuk van koken met kinderen. Je wordt volop geïnspireerd om met duurzaamheid en gezondheid aan de slag te gaan, twee belangrijke thema’s die met voeding beiden aan bod komen. 

Let op: de training is niet mét kinderen, maar geeft je handvatten om zelf een kookles voor kinderen op te zetten.

Voor wie? 

  • Diëtisten/voedingsvoorlichters, (leerling) koks, cateraars, moestuincoaches, buurtsportcoaches en educatieboeren die gericht aan de slag willen met koken op basisscholen/BSO’s
  • Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en vrijwilligers die werkzaam zijn op een basisschool of BSO en graag op hun eigen school/BSO aan de slag willen gaan met koken. 

Over de training

  • Je kunt een training verwachten met een mooie afwisseling van theorie, praktijk en eigen inbreng.
  • De deelnemer zoekt zelf een school/bso om tussen de eerste en tweede lesdag een kookgastles te geven. Geef tijdig aan als dit niet lukt, dan proberen wij je daarbij te helpen.
  • Deelnemers ontvangen na de eerste lesdag een online handboek met uitgebreide informatie over theorie en praktijk en verschillende recepten. Zodat zij een goede basistoerusting hebben om aan de slag te gaan. Naast thema’s als duurzaamheid en gezondheid is er o.a. aandacht voor cultuur en hygiëne. 

Wat kost het? 

Dankzij de ondersteuning van Jong Leren Eten Utrecht kan deze training aangeboden worden met een deelnemersbijdrage van €100,- p.p. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boodschappen voor jouw oefengastles van maximaal €40,-. In ruil voor de investering vanuit JLE verwachten wij dat deelnemers actief met kooklessen aan de slag gaan bij hun eigen school/BSO. Of inzetbaar zijn als gastlesdocent voor scholen en BSO’s. Jong Leren Eten zet een speciale website op waar deze beschikbare kooklesaanbieders zichtbaar zijn. Mochten de kosten een probleem vormen voor deelname, neem dan even contact op. 

Waar en wanneer? 

De training bestaat uit twee dagdelen. 

  • Lesdag 1: woensdag 16 oktober van 13.00-17.00 uur
  • Lesdag 2: woensdag 27 november van 13.00-17.00 uur.

Beide lesdagen zullen plaatsvinden bij Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort. 

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier. Dat kan tot 15 september. Maar wees er snel bij, want vol=vol. Je hoort uiterlijk 18 september of je mee kunt doen. Heb je vragen? Neem dan contact op met makelaar Jong Leren Eten Utrecht Lisa Verbruggen via l.verbruggen@ivn.nl