Dutch Food Week:'Wat eten we?'

oude groenten
Locatie

Heel Nederland

Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 10 t/m 17 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Dit jaar is het thema van Dutch Food Week: Wat eten we?

Want dagelijks wordt iedereen meerdere malen geconfronteerd met eten, maar wat eten we nou eigenlijk precies? Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe komt het van het land op ons bord? En hoe voedzaam is ons dagelijkse kost? Met de open vraag ‘Wat eten we?’ nodigen we iedereen uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. In elke klas, bij elk bedrijf en aan iedere keukentafel.

Dat gesprek hoeft niet alleen te gaan over gerecht dat we eten, maar ook over complexere thema’s zoals de footprint van onze maaltijd en het productieproces. De drijvende krachten achter onze internationaal zeer succesvolle food-sector vullen daarom het programma. Leer zelf van boer of kok, wetenschapper of docent, beleidsmaker of voedselinnovator wat jij dagelijks precies op je bord hebt en hoe we in Nederland de kwaliteit en innovatie van onze voedselketen hoog houden.

Voor iedereen is er wat te beleven: van jong tot oud, van professional tot geïnteresseerde, van carnivoor tot vegan. Kom langs en ontdek: wat eet ik eigenlijk? Bekijk hier het programma.
 

Wil je als leerkracht een les wijden aan voedsel? Doe dan hier inspiratie op.