Symposium ‘Van Patatzak tot Fruitbak’

Locatie

Wageningen (Campus)

Het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag voor basisschoolkinderen vraagt om kennis op het gebied van voedseleducatie en effectieve, concrete voedingsinterventies. Wageningen University organiseert dit symposium waarbij de nieuwste inzichten over gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen worden gedeeld. Resultaten uit diverse onderzoeken komen aan bod. Onderzoeken over het aanleren van gezond eetgedrag, groente & fruit op school, het effect van voedseleducatie en een gezonde schoollunch. Ook worden vanuit het onderzoeksprogramma ‘Voedseleducatie Platform’ tips gedeeld over hoe het bedrijfsleven op een verantwoorde wijze bij kan dragen aan voedseleducatie op scholen. Tot slot is er aandacht voor het nieuwe WUR lesportaal voor voedseleducatie op de basisschool: Chef!.

Diverse experts van Wageningen University & Research (WUR) delen hun kennis, vanuit onderzoek en praktijk zoals het lesprogramma Smaaklessen, het EU schoolfruit- & groenteprogramma en verschillende Publiek Private Projecten.

Datum: 7 november
Tijd: 11.15 - 17.00
Locatie: Wageningen Campus
Voor wie: Bent u betrokken bij de uitvoer of ontwikkeling van programma’s rondom gezonde voeding voor basisschoolkinderen? Dan is dit symposium voor u bedoeld. Ter illustratie, zowel overheid, non-profit, onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, GGD, zorgverzekeraars en brancheorganisaties vallen onder de doelgroep.

Kijk hier het programma en inschrijving.
Bekijk de flyer Van patatzak naar Fruitbak 2019 hieronder in de download.

Bijlage / Document Grootte
Flyer_Van patatzak naar fruitbak_2019.pdf 349.19 KB