Foodzoekers van De Buitenhoeve

Leren Leven vanuit Innerlijk Weten, dát is de missie van de Buitenhoeve School in Eesveen. “Door zelf te beleven en ervaren, maken kinderen zich kennis écht eigen en worden ze bewust van de mogelijkheden in zichzelf en de wereld. Door het weten te verinnerlijken staan onze kinderen ook later stevig in hun schoenen, en leren ze om hun leven op een manier in te richten die hij hen past”, vertelt Linda Hollink, directeur van de Buitenhoeve School.

Voeding als basis
Voeding en de herkomst ervan is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma van de Buitenhoeve School. Alles begint bij de voeding die je tot je neemt. Letterlijk: de brandstof voor je lichaam, maar ook figuurlijk: de input die je kiest om uit te diepen, de boeken die je leest, de filmpjes die je kijkt op internet, de manier waarop je met jezelf en de ander omgaat. Voeding raakt zoveel facetten in ons leven en het heeft een enorme invloed wanneer je al jong leert hier bewuste keuzes in te maken.

We hebben het doel om de verschillende stadia van voeding van begin tot eind te ontdekken, gerealiseerd in 3 fases: de herkomst van voeding, het verhandelen van voeding en het bereiden/ tot je nemen van voeding. Deze fasen geven een enorme basis waar de oorspronkelijke leerlijnen, met een nieuwe manier van kijken, zo doorheen gevlochten kunnen worden door onze ervaren begeleiders. Lees meer >>

 

Bijlage / Document Size
Foodzoekers van de Buitenhoeve_DEF.pdf 709.6 KB