LekkerBoer Foodcamp

Je eerst flink uitleven tijdens de LekkerBoer Foodcamp. Daarna samen op voedselavontuur met  vriendjes en vriendinnetjes van BSO, school, sportclub etc. In de stal, de wei, in de boomgaard of in de groentetuin scharrel je je versproducten bij elkaar. De boer helpt je daarbij en vertelt over de producten. Daarna kun je lekker je eigen pannenkoek, smoothie of broodje gezond maken onder begeleiding van een kookcoach. Zelfgemaakt, vers, gezond en lekker. Op het land bij de boer proef je je eten pas écht!

LekkerBoer
LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van LekkerBoer. Samen met andere partners rond voedsel en beweging wil LekkerBoer graag bijdragen aan een gezonde leefstijl en doet dat door kinderen spelenderwijs het boerenland te laten ervaren. Met dit ervaringsgericht leren dragen we eraan bij dat kinderen zelf bewuste keuzes maken in hun eigen leefwereld voor een gezonde leefstijl. Een basis voor het leven. Op de boerderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.

Foodcamp voor kind en ouder
Tijdens de landelijke Dutch Agri Food Week van 5 t/m 16 oktober hebben de twee eerste Foodcamps in Deventer en Zwolle plaatsgevonden. Deze twee pilots voor kinderen samen met hun ouders waren een succes. ‘Dit was precies wat we voor ogen hadden’, aldus organisatoren Judith de Rijk en Hanneke Stegeman van LekkerBoer. ‘We hebben kinderen en ouders letterlijk kunnen laten proeven van het land bij de boer. Bovendien hebben zowel kinderen als ouders genoten van de activiteiten in de buitenlucht.’ We hopen ze ook te stimuleren om thuis gezonde keuzes te maken’. Lees meer >>

Bijlage / Document Size
Foodcamp_DEF.pdf 546.27 KB