Smaaklessen Drenthe

In de gemeenten Hoogeveen en De Wolden worden scholen gestimuleerd om aan de slag te gaan met Gezonde School en de daarbij behorende interventies, zoals Smaaklessen. Alles is goed geborgd en er is extra ondersteuning mogelijk. Al het aanbod is voor de scholen in een overzichtelijk schema te vinden en scholen worden ondersteund om goede keuzes te maken. 

Leonie Pleiter, sportfunctionaris van de Gemeenten Hoogeveen en De Wolden en contactpersoon van alle scholen vertelt over dit mooie initiatief: " Wij doen al veel aan het bevorderen van gezondheid op allerlei vlakken. Zo stimuleren we sport en ook projecten zoals bijvoorbeeld EU-Schoolfruit. En met berichten voor schoolnieuwsbrieven betrekken we ook nadrukkelijk de ouders erbij. Wat gebeurt er op school, wat is wenselijk wat betreft traktaties van jarige kinderen en wat kan iedereen zelf doen? Daarnaast bieden wij scholen een document waarin alles staat over het drinken van water op school. 

Ook moedigen we scholen aan om zich in te schrijven voor de landelijke ondersteuningsronde van de Gezonde School in maart en april. Daarnaast heeft de gemeente Hoogeveen een eigen stimuleringsbijdrage bedacht. 10 scholen die nog geen certificaat van de Gezonde School hebben krijgen financiële ondersteuning om gezonde school te worden en 10 scholen die al wel een certificaat Gezonde School hebben krijgen financiële ondersteuning als aanmoediging om nog een extra certificaat te halen. 

Naast het stimuleren van het werken aan een Gezonde School vanuit de gemeente sponsort sinds september 2017 Rabobank Het Drentse Land voor drie schooljaren Smaaklessen in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. In dit project zijn 20 Smaakleskisten gekocht en uitgedeeld op scholen in de gemeente (Hoogeveen en de Wolden). Lees meer >>

Bijlage / Document Size
DEF_Drenthe_gez school en Smaaklessen gemeente.pdf 186.42 KB