Weer of geen weer, elke dag naar buiten!

BSO de Leus in Leusden is een buitenschoolse opvanglocatie voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar van Kinderopvang Humanitas. Kinderen worden hier na schooltijd en in vakanties opgevangen. De vrije tijd die de kinderen hebben wordt ingevuld met veel buitenspelen en er is aandacht voor gezonde voeding.

Een voorbeeld voor andere BSO’s!
BSO de Leus is gelegen middenin een groene woonwijk met veel planten, bomen en grasvelden. Weer of geen weer, elke dag gaan de kinderen naar buiten om te spelen en om sport en spel activiteiten te doen, zoals een potje voetbal, trefbal of levend stratego te doen. Daarnaast gaat de locatie er veel op uit in de omgeving.

De medewerkers hebben al diverse trainingen gevolgd op het gebied van gezonde voeding en natuurbeleving. Zo hebben een aantal medewerkers de training ‘De BSO naar buiten’ gevolgd. Hierin hebben ze geleerd dat de natuur dichterbij is dan je denkt en hoe je dat zichtbaar kunt maken voor kinderen. Dankzij deze training hebben we veel handvatten gekregen en leuke praktijkvoorbeelden die nog regelmatig terugkomen op het programma. Lees meer >>

 

Bijlage / Document Size
BSO de Leus_DEF.pdf 514.61 KB