Finalisten MBO Challenge voedselverspilling 2019 bekend!

Maandag, 20 januari 2020

De finalisten voor de MBO Challenge zijn 2019 geselecteerd. Tijdens het eindevenement van 30 januari 2020 bij de Verspillingsfabriek te Veghel wordt de winnaar bekend gemaakt. Alle genomineerde teams zijn voor dit event uitgenodigd.

Er zijn totaal 24 challenges ingediend. Uiteindelijk zijn er 6 teams geselecteerd voor de finale op basis van de ingediende film en bijbehorende notitie. Op 27 januari komt de jury bijeen om de uiteindelijke winnaar te selecteren.

Finalisten: (in willekeurige volgorde vermeld)

  1. Aeres MBO Almere, Food & Lifestyle, Aardappelbrood
  2. Present Promotions,  Leerwerkbedrijf, Charity cookies
  3. Rijn IJssel, Human Technology Vla Zipper
  4. SVO Rijswijk, Generation Food, Generation Food kwartet
  5. Terra Groningen, Food, Life & Innovation, Pompoenpatat
  6. Lentiz, Voeding  & Techniek, Duijvestijn Tomaten

Op www.mbo-challenge.nl vindt u de bijbehorende notities en meer informatie. Alle 24 ingediende challenges zijn te vinden op Youtube via deze link.

Waarom deze challenge?

De challenge is bedoeld om bewustwording te creëren bij studenten, ze te laten werken in multidisciplinaire teams met de nieuwste vaardigheden en docenten kennis te laten maken met het onderwerp en nieuwe onderwijstechnieken. De aanpak van de challenge is één van de pijlers van de beroepsonderwijs-strategie van de Transitiecoalitie Voedsel, waarin multidisciplinaire samenwerking van onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers centraal staat en mbo-studenten in contact gebracht worden met voedseltransitievraagstukken.

De challenge is een initiatief van Wij zijn Katapult, Clusius College, NH Food en DOON, in opdracht van Leren voor Morgen, Jong Leren Eten en de Provincie Noord-Holland.