Ga aan de slag met een Zuid-Hollandse moestuincoach!

Donderdag, 19 mei 2022

Een moestuin roept bij scholen vaak veel vragen op: Hoe kies je een geschikte plek voor je moestuin? Hoe organiseer je werk in de moestuin? Hoe kan je de schoolvakanties overbruggen? Welke gewassen doen het goed in de schoolmoestuin? Hoe integreer je de moestuin in je lessen? In Zuid-Holland staat er een team van maar liefst 22 moestuincoaches beschikbaar verspreid over de hele provincie. Schakel één van deze coaches in om van jouw moestuin een succes te maken! 

Steeds meer scholen en BSO's in Nederland gaan aan de slag met het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen en buitenruimtes. Dat gebeurt op verschillende manieren: met moestuinbakken, een kas, een voedselbosje, eetbaar groen op het school of een samenwerking met buurtmoestuinen. Huur een moestuincoach in om de leerkrachten werk te ontnemen en de leerlingen een onvergetelijke ervaring bij te brengen. Want: het is wetenschappelijk aangetoond: moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel!

Kies een moestuincoach die past bij jouw school

Iedere moestuincoach heeft zijn/haar expertise. Bekijk de profielen en zoek een coach die past bij jouw school en leerlingen. Moestuincoaches hebben allemaal een gecertificeerde opleiding gevolgd bij IVN Natuureducatie en weten daardoor hoe ze didactisch kunnen werken met kinderen in een moestuin. Neem vervolgens zelf contact op met de moestuincoach om de mogelijkheden en het tarief te bespreken.

Voor de inhuur van een moestuincoach, kan de Lekker naar Buiten!-bijdrage worden ingezet. Een overzicht van alle lesmaterialen, handleidingen en moestuinpakketten vind je hier

>>> De profielen van de Zuid-Hollandse moestuincoaches vind je hier.

 

 

Provincie