Jonge thuiskoks gaan plasticvrije kookuitdaging aan

Maandag, 22 juni 2020

Stichting Duurzame Vecht ging op 11 juni een nieuwe kookuitdaging aan: Plasticvrij koken! Dit was het vervolg op het grote succes van de workshop DuurzaamKoken, waarin wordt gekookt  met voedsel uit de Magic Box van Too Good to Go. Plasticvrij Koken kon wegens de Coronamaatregelen niet doorgaan in de kookstudio van Maarssen aan Kook. Daarom werd deze uitdaging online gehouden. Bijna 40 deelnemers tussen de 15 en 25 jaar deden mee. 

 

Dankzij lokale ondernemers werd een box met verse ingrediënten bij de deelnemers thuisgebracht. Uiteraard vrij van plastic! Samen met chef-kok Rik van der Schaft gingen bijna 40 jongeren vervolgens thuis aan de slag. Op het menu stond een heerlijke aspergesoep, lauwwarme salade met ei, asperges en geitenkaas en aardbei-rabarbercrumble. De jonge koks kregen daarbij tekst en uitleg over het voordeel van niet verpakken in plastic, hoe producten te bewaren en zo duurzaam mogelijk te bereiden. Het resultaat: lekker én goed eten met stralende thuiskoks.

Benieuwd hoe deze kookuitdaging eruit zag? Bekijk dan de aftermovie en houd het YouTube kanaal in de gaten. Lijkt het je leuk om samen met de klas te koken? Vraag dan vanaf 1 september de Jong Leren Eten subsidie 'Lekker naar Buiten' aan.

 

Provincie