Nieuwe makelaar voor Jong Leren Eten Zuid-Holland: Lisa van Antwerpen

Donderdag, 19 mei 2022

Sinds mei 2022 is Lisa van Antwerpen de nieuwe makelaar bij Jong Leren Eten Zuid-Holland. Zij is de opvolgster van Chantal van der Zijl, die werkzaam was vanuit de GGD. Lisa neemt kennis en expertise mee vanuit haar andere functie bij JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Samen met Manja van de Plasse vormt zij nu het team JLE Zuid-Holland. Manja is werkzaam bij het Natuur en Milieu Educatie centrum in Schiedam en Stichting Milieu Dichterbij. Manja adviseert scholen en kinderopvang en andere organisaties over de groene, duurzame kant van voedseleducatie. Lisa adviseert vanuit de gezondheidskant. 

Lisa's ambitie binnen haar rol als Jong Leren Eten makelaar, is om voedseleducatie te verankeren binnen het onderwijs en bij de lokale overheden in Zuid-Holland. Vanuit haar functie als adviseur JOGG-aanpak, heeft zij ervaring met het onderwijs en lokale overheden. 

Lisa: "Voeding is één van de leefstijlthema’s die centraal staat bij de JOGG-aanpak. Bij deze aanpak willen we leefomgevingen waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder maken. Daarnaast ben ik projectleider van een aanpak waarin we streven naar een gezondere voedselomgeving in en rondom vo- en mbo-scholen."

En waarom heeft Lisa precies gekozen voor Jong Leren Eten?

Lisa: "Actief bijdragen aan een gezonde en duurzame voedselomgeving waar mens, dier en andere natuur in harmonie met elkaar leven, vind ik een mooi streven. Als tuindersdochter ben ik opgegroeid tussen het groen en de dieren en heb daardoor een ‘natuurlijke’ affiniteit met de thema’s voedsel(educatie), natuur, milieu en gezondheid. Maar dit is niet voor ieder kind en jongere vanzelfsprekend. Bovendien groeit de jeugd op in een voedselomgeving die continu verleid tot het maken van ongezonde keuzes. Daar verandering in brengen en de jeugd toegerust maken om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken, spreekt mij erg aan."

Provincie