Werkzaam bij kinderdagopvang? Help mee met onze enquête ‘Gezond(er) kinderdagverblijf 0-4 jaar’ Utrecht stad

Vrijdag, 3 juli 2020

De gemeente Utrecht wilt graag samen met de Utrechtse kinderdagverblijven de dagelijkse praktijk rond voeding en beweging in beeld brengen. De resultaten helpen richting te geven aan beleid. Aan de hand van de behoeften kijkt Jong Leren Eten samen met de gemeente en de kinderdagverblijven welke stappen we kunnen zetten om te komen tot een gezonde(re) omgeving voor jonge kinderen.

OPROEP: Ben je werkzaam bij een kinderopvang in de stad Utrecht? Doe dan mee met deze gezonde beweging! En vul de enquête voor 10 juli a.s. in. Het duurt 10 à 15 minuten.

De uitkomsten over hoe de Utrechtse kinderopvang werkt aan de thema’s voeding en bewegen worden (zonder namen te noemen van de organisaties) gepubliceerd op www.volksgezondheidsmonitor.nl . Er wordt een actueel beeld gecreëerd met succes-, en leerervaringen, wat inspiratie kan geven voor het hele werkveld in de Kinderopvang. Bij een hoge respons gaat de gemeente Utrecht in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en Jong Leren Eten Utrecht een vervolg geven aan dit onderzoek door met interviews verder in te zoomen op goede voorbeelden en hier een inspirerende, visueel aantrekkelijke speciale uitgave van te maken. Zo hopen we de ‘gezonde beweging’ te versterken.

Heb je vragen over hoe je aan de slag kunt gaan met voedseleducatie in de kinderopvang? Neem dan contact op met Fleur Kuiper of Lisa Verbruggen, de makelaars Jong Leren Eten Utrecht. Zij denken graag met je mee!

Provincie