Drenthe

In 2014 hebben de 12 gemeenten van Drenthe zich aangesloten bij JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Hiermee is Drenthe de eerste provincie in Nederland die zich een JOGG provincie mag noemen. Om de samenwerkingen tussen de gemeenten op dit onderwerp te bevorderen is het programma Drenthe gezond ontstaan. Lees meer >>

IVN Noord en GGD Drenthe willen met Jong Leren Eten de 12 Drentse gemeenten en verschillende partners laten aansluiten bij bestaande programma’s en initiatieven, zoals bijvoorbeeld JOGG Drenthe en Drenthe gezond. Met als doel dat kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar meer weten over voedsel en duurzaam geproduceerd voedsel zodat ze later gezonde en bewuste keuzes kunnen maken. IVN Noord en GGD Drenthe werken in samenwerking en afstemming met de provincie Drenthe. Samenwerkende partners zijn NMF Drenthe, LTO Noord en De Boer op Noord.

Inspiratie

  • Spelen in de natuur in Ees

    Het Speelhuis in Ees is een kindcentrum in een verbouwde boerderij en ligt op een prachtige locatie in een mooie "groene" omgeving.

  • Smaaklessen Drenthe

    In de gemeenten Hoogeveen en De Wolden worden scholen gestimuleerd om aan de slag te gaan met Gezonde School en de daarbij behorende interventies, zoals Smaaklessen.

Nieuws

Makelaars

Jong Leren Eten organisaties

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig