Drenthe

In 2014 hebben de 12 gemeenten van Drenthe zich aangesloten bij JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Hiermee is Drenthe de eerste provincie in Nederland die zich een JOGG provincie mag noemen. Om de samenwerkingen tussen de gemeenten op dit onderwerp te bevorderen is het programma Drenthe gezond ontstaan. Lees meer >>

IVN Noord en GGD Drenthe willen met Jong Leren Eten de 12 Drentse gemeenten en verschillende partners laten aansluiten bij bestaande programma’s en initiatieven, zoals bijvoorbeeld JOGG Drenthe en Drenthe gezond. Met als doel dat kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar meer weten over voedsel en duurzaam geproduceerd voedsel zodat ze later gezonde en bewuste keuzes kunnen maken. IVN Noord en GGD Drenthe werken in samenwerking en afstemming met de provincie Drenthe. Samenwerkende partners zijn NMF Drenthe, LTO Noord en De Boer op Noord.

Jong Leren Eten Drenthe in beeld, bekijk de film.

Opleiding tot Moestuincoach
Moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Een schoolmoestuin is een perfect middel om kinderen gezonder te leren eten.
Alleen niet elke leerkracht heeft groene vingers… Wil jij ze helpen? Word moestuincoach!

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie: 
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Nieuws