MBO

Landelijke projecten duurzaam en gezond eten

Landelijke projecten duurzaam en gezond eten

Wil je op je MBO een snelle start maken met Jong Leren Eten? Gebruik het lesprogramma Vitaal MBO van het Voedingscentrum bij burgerschapsvorming in het MBO. Zo maak je een goede start en krijgen studenten de smaak te pakken.

Voedsel-experience op het MBO

Goed voorbeeld doet goed volgen. Maak met studenten en de cateraar van je kantine een Gezonde Schoolkantine. Ook in de beroepsgerichte vakken brengen studenten gezonde en duurzame voeding in de praktijk. We hebben 4 tips voor je op een rij gezet.

Voedsel-experience op het MBO
Structurele verandering eetgedrag

Structurele verandering eetgedrag

Een structurele aanpak met ingrediënten die elkaar versterken op je school maakt het verschil. Gaat jullie school ook voor gezondheid? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak. Eén van de pijlers is de gezonde schoolomgeving met een gezond aanbod in de kantine. Het programma Gezonde Schoolkantine helpt je dat te realiseren.

Slim koken-app

De Slim Koken-app van het Voedingscentrum helpt je om minder voedsel te verspillen. Want wie minder voedsel weggooit, is goed bezig voor het milieu en je eigen portemonnee. De app biedt koop-, kook- en bewaartips en heerlijke gezonde recepten op maat. De app kun je vinden in de Apple iTunes store of op Google Play als je een Android-telefoon hebt.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met de helpdesk.