28 september Nationale Kraanwaterdag voor basisscholen en bso's: aanmelden kan t/m 13 september

Maandag, 22 augustus 2022

Woensdag 28 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan uiterlijk dinsdag 13 september aan!
 

Programma Nationale Kraanwaterdag

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een filmpje en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een challenge van Meester Jesper en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Bekijk hoe dit er vorig jaar uitzag op kraanwaterdag.nl/terugblik2021.
 

Leuke prijzen!

Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start de school of bso het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond! Daarnaast maak je kans op leuke prijzen voor je klas, zoals een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert of speciale Kraanwaterdag-bidons voor alle leerlingen.

Meedoen is gratis

Tot en met dinsdag13 september kunnen klassen en bso-groepen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl. Dinsdag 20 september ontvangen deelnemers de Kraanwaterdag-poster per post en vanaf maandag 12 september een link naar de educatieve materialen.

 

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.