Lekker naar Buiten!-bijdrage Gezonde Kinderopvang aan te vragen vanaf 1 maart!

Donderdag, 16 februari 2023

Kinderopvangprofessionals die zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen de Lekker naar Buiten!-bijdrage van maximaal €550 weer aanvragen. Deze bijdrage kun je gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. 

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €550 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. 

Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Er zijn verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies.  Coaches die de bijdrage eerder hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag nog een keer gebruikmaken van de Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! Bij veel animo wordt er wel voorrang gegeven aan coaches die de bijdrage nog niet eerder hebben ontvangen.

Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies.

Regionale bestedingsmogelijkheden bijdrage

Kijk op de pagina van jouw provincie voor een overzicht van het aanbod in jouw regio. Denk hierbij aan kookworkshops, boerderijbezoeken en een overzicht van de moestuincoaches.  Je kunt ook contact opnemen met de Jong Leren Eten makelaars als je hierbij hulp kunt gebruiken. 

 

Aanvragen van de stimuleringsbijdrage in 2023

In 2023 zijn er drie momenten waarop een coach Gezonde Kinderopvang de Lekker naar Buiten!-bijdrage kan aanvragen. Dit zijn: 1 maart, 24 mei en 30 augustus. 

 

Training coach Gezonde Kinderopvang: datums 2023

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage, maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Lees meer over de train-de-trainer en bekijk de data waarop deze wordt gegeven. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. 

Inspirerend voorbeeld: Kinderopvang Kivido leidt al haar medewerkers op tot Coach Gezonde Kinderopvang

Om gezondheid blijvend onderdeel te maken van je kinderopvang organisatie, is een goede aanpak nodig. Kinderopvang Kivido begon in 2016 met een pilot, die zo goed beviel, dat er nadien ieder jaar voor een grotere gezonde aanpak werd gekozen. Het doel voor 2023 is om op de 26 locaties van Kivido alle overige medewerkers op te leiden met de training een Gezonde Start van de Gezonde Kinderopvang. Hiermee wil Kivido voeding en gezondheid binnen alle locaties verankeren. Hoe zit deze aanpak eruit in de praktijk en hoe pak je dit aan? Lees snel verder en laat je inspireren.