Lekker naar Buiten!-bijdrage Gezonde Kinderopvang weer aan te vragen vanaf 24 mei

Woensdag, 24 mei 2023

Op excursie naar de fruitteler om te zien hoe aardbeien groeien? Of langs een (educatie) boer voor een rondleiding bij de melkkoeien? Ga samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding!

Kinderopvangprofessionals die met de tweedaagse train-de-trainer zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een bijdrage van maximaal €550 aanvragen. Deze regeling loopt tot eind 2024 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Coaches die de bijdrage vóór 2023 al eens hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag nogmaals gebruikmaken van de regeling. Bij veel animo geven we wel voorrang aan coaches Gezonde Kinderopvang die de bijdrage nog niet eerder hebben ontvangen.

Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? Ga naar www.eengezondestart.nl/bijdrage, laat je inspireren en vraag de bijdrage aan!

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf 24 mei 2023 kunnen coaches Gezonde Kinderopvang een bijdrage van maximaal €550 (inclusief BTW) per coach aanvragen. Via www.eengezondestart.nl/bijdrage heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies. Heb je hulp nodig bij de aanvraag? Stel jouw vragen per mail via info@scholingeengezondestart.nl.

Besteed de bijdrage bijvoorbeeld aan:

  • Lesmateriaal
  • Materialen voor een moestuin of een leuke kookles
  • Inhuur van een gastdocent
  • Excursie naar een boerderij of tuin

Regionale bestedingsmogelijkheden bijdrage

Kijk op de pagina van jouw provincie voor een overzicht van het aanbod in jouw regio. Denk hierbij aan kookworkshops, boerderijbezoeken en een overzicht van de moestuincoaches.  Je kunt ook contact opnemen met de Jong Leren Eten makelaars als je hierbij hulp kunt gebruiken. 

 

Training coach Gezonde Kinderopvang: datums 2023

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage, maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Lees meer over de train-de-trainer en bekijk de data waarop deze wordt gegeven. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. 

Inspirerend voorbeeld: Kinderopvang Kivido leidt al haar medewerkers op tot Coach Gezonde Kinderopvang

Om gezondheid blijvend onderdeel te maken van je kinderopvang organisatie, is een goede aanpak nodig. Kinderopvang Kivido begon in 2016 met een pilot, die zo goed beviel, dat er nadien ieder jaar voor een grotere gezonde aanpak werd gekozen. Het doel voor 2023 is om op de 26 locaties van Kivido alle overige medewerkers op te leiden met de training een Gezonde Start van de Gezonde Kinderopvang. Hiermee wil Kivido voeding en gezondheid binnen alle locaties verankeren. Hoe zit deze aanpak eruit in de praktijk en hoe pak je dit aan? Lees snel verder en laat je inspireren.