Moestuinactie RijkZwaan: 3500 zadenpakketten beschikbaar voor basisschool en BSO!

Donderdag, 4 november 2021

Voor het vijfde jaar stelt het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan gratis moestuinpakketten beschikbaar voor scholen en BSO's. Vorig jaar kon door de overweldigende belangstelling niet volledig aan de vraag worden voldaan. Daarom heeft Rijk Zwaan het aantal pakketten voor 2022 verhoogd tot maar liefst 3500! Aanvragen kan t/m 15 januari 2022. Eind februari/ begin maart worden de pakketten afgeleverd.

Wat zit er in het zadenpakket?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. Vanuit Jong Leren Eten hebben we een overzichtspagina rond moestuinieren gemaakt met al het beschikbare lesmateriaal, waaronder praatplaten.

Praktisch

  • Je vraagt het zadenpakket aan via: https://www.natuurenzo.nl/nieuws/gratis-moestuinzaadjes-voor-basisscholen-en-bsos
  • Pakketten die op een andere manier worden aangevraagd, nemen wij niet in behandeling. 
  • Aanvragen kan t/m 15 januari 2022.
  • De Jong Leren Eten makelaars in Zeeland zorgen voor de aflevering van het zadenpakket op het door jou doorgegeven adres.
  • De levering van het pakket is eind februari/ begin maart 2022. 

Informatie over de zaden

De zaden in het pakket zijn een natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben enkel geen officieel keurmerk.

>> Terug naar hoofdpagina Moestuinieren.

Provincie