RijkZwaan stelt voor 2022 maar liefst 3500 zadenpakketten beschikbaar voor scholen en BSO's!

Maandag, 15 november 2021

Ga je als school of BSO aan de slag met het moestuinieren? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je ook zaden hebt! Daarvoor bestaat gelukkig een leuke actie. Het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan stelt voor het vijfde jaar op rij gratis moestuinpakketten beschikbaar voor scholen en BSO's. Vorig jaar kon door de overweldigende belangstelling niet volledig aan de vraag worden voldaan. Daarom heeft Rijk Zwaan het aantal pakketten voor 2022 verhoogd tot maar liefst 3500! Aanvragen kan t/m 15 januari 2022. Eind februari/ begin maart worden de pakketten afgeleverd.

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan werkt sinds een paar jaar samen met Jong Leren Eten. Jaarlijks stelt het bedrijf 3000 gratis zadenpakketten beschikbaar, zodat scholen op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met moestuinieren. Rijk Zwaan begon in 2017 met het verstrekken van zadenpakketten voor alle basisscholen in Nederland.

Jolanda van Kralingen, werkzaam bij het bedrijf, werkt hieraan mee: ‘Al jarenlang krijgen de medewerkers van Rijk Zwaan in het voorjaar een zadenpakket voor hun eigen moestuin. Een groot deel van deze pakketten kwam uiteindelijk terecht bij schoolmoestuinen en maatschappelijke moestuinprojecten. De slogan van ons bedrijf is sharing a healthy future en voedseleducatie past daar helemaal in. Daarom zijn we lid geworden van het Voedseleducatie Platform en besloten we om onze zadenpakketten landelijk ter beschikking te stellen aan basisscholen en buitenschoolse kinderopvangorganisaties."

Inhoud zadenpakket 2022

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, broccoli, rode biet, prei, spinazie en peentjes. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Wil jij ook een zadenpakket voor jouw school/BSO in 2022?

Wil je je aanmelden voor 1 van de gratis 3500 zadenpakketten? Kijk dan op de regiopagina van jouw provincie. Je vindt daar het nieuwsbericht met de aanvraaglink voor het zadenpakket. Pakketten kunnen alleen via het aanvraagformulier worden aangevraagd.