Schrijf jouw klassen in voor de MBO Challenge Voedselverspilling 2022! (Deadline 15 oktober)

Donderdag, 8 september 2022

Voor het vierde jaar op rij is de MBO Challenge Voedselverspilling van start gegaan. Dit is een evenement waarbij MBO studenten aan de slag gaan met een verspillingsvraagstuk uit het bedrijfsleven Onderwijsinstellingen kunnen zich hiervoor aanmelden tot 15 oktober 2022. Heb je nog geen verspillingsvraagstuk maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in! Je kunt later nog een vraagstuk indienen of mogelijk hebben wij een match voor je.

Tot 15 maart 2023 werken studententeams aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. Genomineerde teams worden uitgenodigd voor de finale. In april 2023 vindt het eindevent plaats, de datum wordt nog bepaald. 

Wat is de MBO Challenge Voedselverspilling?

De MBO Challenge Voedselverspilling is een jaarlijks evenement waarbij MBO studenten aan de slag gaan met een verspillingsvraagstuk uit het bedrijfsleven. De Challenge is geschikt voor alle opleidingen, maar bijzonder interessant voor studenten met een studie in het domein van food, horeca, logistiek, retail, agribusiness, akkerbouw/veehouderij of tuinbouw. Deelname kan door alle leerjaren en alle niveaus. Het leerrendement vergroot als er langere tijd aandacht aan de challenge wordt besteed, de leermiddelen (lesbrieven en webinars) worden ingezet en de docent de DOON methode gebruikt.

Praktische info voor docenten

Het aanmelden van de studenten gebeurt door de docenten via de website. De studenten gaan minimaal 10 weken aan de slag in teams van tussen de 3 en de 5 personen en leveren uiteindelijke een film en een notitie op waarbij duidelijk wordt wat het probleem is dat ze hebben opgelost, wat de oplossing is en wat de ondernemer er aan heeft. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en roept de winnaar uit. Onderaan dit bericht vind je een document met daarin meer informatie over o.a. de inhoud van de opdracht en de beoordelingscriteria.

Bijlage / Document Size
Informatie MBO Challenge Voedselverspilling 2022.pdf 198.54 KB