Stimuleringsregeling Lekker naar Buiten! Ronde 2021-2022 is open

Woensdag, 1 september 2021

Vanaf woensdag 1 september tot en met 30 september staat de stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! voor scholen weer open. Alle scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag indienen. Met de bijdrage kun je als school gaan moestuinieren, koken of een excursie organiseren op het gebied van voeding. Per schoollocatie is een maximum bedrag van €2.000 beschikbaar.

“Met deze bijdrage willen we bereiken dat kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken rond voeding”, zegt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. “Belangrijk is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan les op een boerderij, de aanleg van een eigen moestuin of een kookworkshop. De bijdrage kun je inzetten voor bijvoorbeeld het inhuren van een gastdocent, materiaal voor een moestuin, ingrediënten voor een kookles of voor entreegeld bij een bezoek aan een kas of molenaar.” 

Van 1 t/m 30 september kunnen scholen hun belangstelling voor de stimuleringsbijdrage kenbaar maken. Scholen die de bijdrage al eens ontvingen zijn uitgesloten van deelname. Kijk hier voor alle informatie over de stimuleringsregeling.

Samenwerking met Gezonde School

De uitvoering van de stimuleringsregeling vindt plaats in samenwerking met het programma Gezonde School. Scholen kunnen de bijdrage ook gebruiken als opstapje om structureel en planmatig te gaan werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak.

Inspiratie nodig?

Kun je wat hulp gebruiken bij de bestedingsmogelijkheden van de bijdrage in jouw regio? Kijk dan op de regiopagina van jouw provincie. Je vindt hier de zogenaamde 'menukaarten' waar overzichtelijk wordt gemaakt welke activiteiten er in jouw provincie zijn rond voedseleducatie. Bekijk verder de inspiratieverhalen in heel Nederland.

Meer informatie 
Kijk hier voor alle informatie over de stimuleringsregeling.