Nieuwsbericht Kinderopvang 

Lekker naar buiten met de subsidie Jong Leren Eten                                          

x

Vanaf donderdag 1 november kunnen pedagogisch medewerkers die de train-de-trainer cursus ‘Een Gezonde Start’ (onderdeel van Gezonde Kinderopvang) hebben gevolgd een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen deze coaches Gezonde Kinderopvang dat geld gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. 

Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit je eigen moestuin, een bezoek aan de boerderij. Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainercursus Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Coaches kunnen de subsidie gebruiken om activiteiten te organiseren die passen bij de integrale manier van werken aan het thema voeding binnen Gezonde Kinderopvang. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles of vervoer naar een (kinder)boerderij. 

Aanvragen 
Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. De aanvraag wordt beoordeeld aan de hand van de begroting die wordt meegestuurd. Na de goedkeuring ontvangt de kinderopvangorganisatie de subsidie en is daarmee verantwoordelijk om het gekregen budget te benutten waarvoor het is aangevraagd. Verantwoording gaat via het uploaden van een sfeerverslag en foto’s. 

‘Lekker naar Buiten!’ wordt mogelijk gemaakt door het rijksprogramma Jong Leren Eten en helpt kinderopvanglocaties en bso-locaties om aandacht te besteden aan gezonde en duurzame leefstijl binnen de Gezonde Kinderopvang. Deze subsidieregeling loopt tot en met 2020. 

Meer informatie 
Over de subsidieregeling: www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten 
Aanvragen voor kinderopvangcentra: www.eengezondestart.nl/subsidie