Kok in de Klas: Groep 7 wordt Keukencrew!

De kok doet voor hoe je een ui snijdt

Een smakelijke les op de Petrus Banden School in Venray

Wat een bijzondere dag was het op 17 juni 2025 in groep 7 van juf Janneke! De klas kreeg namelijk bezoek van een echte kok: Isabel, studente aan de beroemde Cas Spijkers Academie. En dat betekende maar één ding… aan de slag!

Leren snijden als een echte chef
Isabel liet eerst zien hoe je een ui, een tomaat en knoflook netjes snijdt. De kinderen keken aandachtig toe – en sommigen durfden het zelf ook meteen te proberen. Wist je dat drie kinderen uit de klas later kok willen worden? Wie weet zien we ze ooit terug in een sterrenrestaurant!

Teamwork met ouders in de keuken
Na de uitleg gingen de kinderen in groepjes van vijf aan de slag. Elk groepje kreeg hulp van een ouder. Samen lazen ze het recept en begonnen ze enthousiast te koken. En dat deden ze helemaal zelfstandig!

Juf Janneke keek trots toe:

“De kinderen leren niet alleen koken of nieuwe dingen proeven, zoals bonen… Ze oefenen ook begrijpend lezen, rekenen én werken samen. Het is leuk én leerzaam tegelijk!”

De ster van de dag: De Buitengewone Bonenburger
Voor het project Kok in de Klas 2025 werd een speciaal recept ontwikkeld door tv-kok Ramon Beuk: De Buitengewone Bonenburger! Dit broodje met een bonenburger, verse groenten en een zelfgemaakte saus is niet alleen lekker, maar ook supergezond – helemaal volgens de Schijf van Vijf.

Het project is onderdeel van Jong Leren Eten, dat kinderen op een leuke manier wil leren over gezonde voeding, smaken ontdekken en vooral zelf aan de slag gaan in de keuken.

Kortom: het was een heerlijke, leerzame én gezellige dag in de klas.
En wie weet… koken er thuis binnenkort ook Buitengewone Bonenburgers op tafel!

Kok in de Klas - Smaaklessen: In de bijlage vind je het recept.

 

Alle ingrediënten voor de burger in een kom
Bijlage / Document Size
Receptenblad_KokindeKlas_2025 (3).pdf 1.68 MB