Voortgezet onderwijs

Landelijke projecten duurzaam en gezond eten

Landelijke projecten duurzaam en gezond eten

Wil je op je school een snelle start maken met Jong Leren Eten? Doe dan mee met toegankelijke landelijke of Europese programma’s als Weet wat je eet. Zo maak je een goede start en krijgen leerlingen de smaak te pakken.

Voedsel-experience in de buurt

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is zelf ervaren, onderzoeken en een mening vormen een must. Combineer de kookles bij verzorging met moestuinieren op het schoolplein. Maak met leerlingen een Gezonde schoolkantine. Of ga op excursie naar een voedselproducent in de buurt. Jong geleerd is oud gedaan. Creëer voedsel-experiences op school of bij jou in de buurt met blijvende impact.

Voedsel-experience in de buurt
Structurele verandering eetgedrag

Structurele verandering eetgedrag

Een structurele aanpak met ingrediënten die elkaar versterken op je school maakt het verschil. Gaat jullie school ook voor gezondheid? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak.

Duurzame smaakmakers

Verbreed je blik op de wereld. Onderzoek voedselproductie met aandacht voor economie, voedselzekerheid, mensenrechten, dierenwelzijn en milieu. De voedselsector, universiteiten, ngo’s en supermarkten doen ook mee. Kijk hier voor 6 smaakmakers voor je school.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met de helpdesk of zoek in het volledige aanbod voor voedseleducatie via GroenGelinkt.