Workshop Gezonde Groente Boterham voor de kinderopvang

 

Jong Leren Eten Limburg heeft een nieuwe online kookworkshop. Deze keer voor de kinderopvang met als titel:  ‘de vrolijke groente boterham’. Kok Hanneke Philipsen (de schoolkok) gaat online aan de slag met boterhammen en gezond beleg als smeerkaas, komkommer, paprika en worteltjes. De peuters en juffen kijken toe via laptop of computer en doen allemaal mee in hun eigen peuteropvanglocatie. Na afloop kan er gesmuld worden van de eigen gezond belegde volkoren boterham.

Truusje Diepenmaat coördineert de activiteit vanuit de GGD Zuid Limburg. Zij is ‘Jong Leren Eten’-makelaar en brengt met allerlei activiteiten gezonde voeding onder de aandacht bij kinderen, jongeren, pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Truusje: “In Nederland wordt er van alle Europese landen het minste fruit en groente gegeten. Met bijvoorbeeld de online kookworkshop proberen we te laten zien dat gezond eten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Groente bijvoorbeeld hoef je niet alleen bij je avondeten te eten. Ook bij het ontbijt of lunch is groente heerlijk. Tijdens de workshop donderdag doen alle peuters en hun juffen mee. De workshop wordt opgenomen, zodat ouders die later terug kunnen zien.”

Het doel van de workshop is om kinderen meer groente te laten eten. Truusje: “Onze voedselomgeving is heel erg veranderd. Er is veel misleiding door reclame. Graag willen we als Jong Leren Eten en Hanneke als de schoolkok op die gezonde keuzes wijzen en ze aantrekkelijk maken.”

Workshop in het kort

  • Doelgroep: pedagogisch medewerkers kinderopvang
  • Duur workshop: 45 minuten
  • Waar: online via Zoom, op locatie kan ook
  • Materialen: bordjes, mesjes, brood en beleg. De groente wordt in onderling overleg afgestemd.
  • Kosten: in eerste instantie gratis met uitzondering van de voedingsmiddelen.
  • Wij werken vraaggericht dus in onderling overleg is er veel mogelijk
  • Kijk voor meer informatie over schoolkok Hanneke op www.deschoolkok.nl. Voor meer info over Jong Leren Eten kijk op www.jonglereneten.nl.

Aan de slag met deze workshop?

Wil je deze workshop ook voor jouw opvang regelen, neem dan contact op met de makelaars van Limburg.