Dag van de Gezonde Schoolkantine

Locatie

Heel Nederland

Het Voedingscentrum roept alle scholen op om samen met hen een feestje te maken van de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Als school kun je van alles doen, van de kantine versieren tot het thema voeding verwerken in een les. Helemaal leuk als je dit deelt op social media met #dagvandeGSK. Ook kun je meedoen aan onze smakelijke winactie.

Leuke ideeën

  • Versier de kantine feestelijk. Hang bijvoorbeeld onze gratis posters op.
  • Zet op de dag een speciaal broodje op het menu voor een leuke prijs. Bekijk onze inspiratiebrochures en laat je creativiteit de vrije loop.
  • Bied gratis groente of fruit aan. Misschien kun je hiervoor samenwerken met lokale supermarkt of groenteboer.
  • Werk samen met docenten en laat hen het onderwerp voeding verwerken in bijvoorbeeld een biologie- of taalles. Hiervoor bieden we losse lesinspiratie.

Teken de Ambitieverklaring en win een bezoek

Door het tekenen van de Ambitieverklaring laten scholen zien dat ze zich inzetten voor een gezonde toekomst. Teken de Ambitieverklaring 2021-2025 en maak je kans op een bezoek van een van de adviseurs Eetomgevingen op 16 maart!

Smakelijke winactie

Heb jij een gezond broodje dat iedereen zou moeten proeven? Of een goedgevulde salade om van te smullen? Zet het op de foto en stuur je recept in! Of bedenk samen met je leerlingen een gezond lunchgerecht dat in alle schoolkantines van Nederland op het menu moet komen te staan. Wij kiezen de lekkerste recepten uit en verzamelen deze in een speciale receptenwaaier.

 

Meld je aan voor het startwebinar

Je kunt je nu al aanmelden voor het online startwebinar op 16 maart! Een gezamenlijk, interactief moment waarbij we graag alle scholen in het zonnetje zetten. We vertellen meer over het programma De Gezonde Schoolkantine: waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. En we delen voorbeelden van andere scholen. Ook krijg je een voorproefje op de thema workshop Eetgedrag, want: kiezen leerlingen zelf wat ze eten? En we onthullen welke recepten uit de winactie zijn uitgekozen voor de receptenwaaier!

Trappen we samen de dag af? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier aan. Je krijgt van ons per e-mail een link naar de uitzending op 16 maart om 09:30 uur.