Inspiratieavond kinderopvang JLE Utrecht

Locatie

Zoom

In de kinderjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon van later. Jong geleerd is oud gedaan! Jullie kunnen als kinderopvang een grote rol spelen en de ouders en verzorgers helpen. Hoe kun je binnen jouw kinderopvangorganisatie aan de slag met het thema gezonde en duurzame voeding? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen gezond eten, lekker buiten zijn én plezier beleven aan dit thema?
 
Neem dan deel aan eerste digitale inspiratieavond voor de kinderopvang in Utrecht op 21 april van 19u30 tot 21:00. Inloop is mogelijk vanaf 19u15.

Programma

We starten plenair en gaan dan digitaal in groepjes uiteen voor een workshop. Het wordt een interactieve avond met ruimte voor uitwisseling van kennis, inspiratie en ideeën over het thema gezonde en duurzame voeding voor bij jou op de kinderopvang. Deelname is gratis!

Workshops

Je kunt tijdens deze avond één workshop kiezen, zie aanbod hieronder. In het aanmeldformulier kun je aangeven welke workshop je wilt bijwonen. Meer informatie over de workshops vind je in de PDF onderaan deze pagina.

  • Workshop 1: Moestuinieren op de kinderopvang
  • Workshop 2: Duurzaamheid op de kinderopvang
  • Workshop 3: Maak een gezonde lunch
  • Workshop 4: Speel het smaakspel
  • Workshop 5: Inspiratie voor traktatie

Jong Leren Eten Utrecht

Deze inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het programma Jong Leren Eten. Jong Leren Eten wil kinderen van 0 – 18 jaar alles leren over eten, zoals herkomst en smaak van voedsel. Het programma wil kinderen meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, zodat ze weten hoe ze gezonde en duurzame keuzes kunnen maken! In en buiten school en kinderopvang.

In Utrecht wordt Jong Leren Eten uitgevoerd door twee makelaars werkzaam bij de GGD regio Utrecht en IVN Natuureducatie. De makelaars verbinden vraag en aanbod en stemmen af tussen de verschillende partijen in de regio.