JLE Groningen: Workshop Zaaien Oogsten Smullen

Locatie

Adorp

In verband met het corona-virus zijn alle bijeenkomsten afgelast! Kijk voor je ergens heen wil gaan steeds eerst bij de aanbieder of de bijeenkomst nog wel doorgaat.

Hoe zorg je voor de juiste voorwaarden zodat kinderen spelenderwijs kunnen leren? Hierover gaat de workshop Zaaien Oogsten Smullen. Doen en leren van elkaar bij de Workshop van Groen Cement Noord Nederland. Tijdens de workshop wordt er aandacht besteed aan moestuinieren, buiten eten en eten uit de natuur.

Wat: Workshop Zaaien Oogsten Smullen
Wanneer: Zaterdagmiddag 18 april 2020, 13.30 uur - 16.00 uur
Waar: In Adorp bij Thuishuis Klein is Fijn (net ten Noorden van stad Groningen),
Kleine straat 8, 9774 PN Adorp
Voor wie: Begeleiders/opvoeders van peuters/kleuters (2-6 jaar) én schoolkinderen (7-12 jaar)
Kosten: € 15,- p.p.

Programma
Inleiding: Welke rol kunnen Zaaien, Oogsten en Smullen spelen voor opgroeiende kinderen?
3 workshops (je doet ze allemaal, na elkaar)
A. Moestuinieren voor klein en groot
Jeffrey Heis neemt ons mee in de moestuin. Hij heeft al jaren ervaring met het kweken van groente en fruit, zowel met peuters als ook met de kinderen van de BSO in Veendam.
B. Buiten eten & spelen met fruit
Buiten eten met een groep kinderen. Is het goed voor de eetlust, en hoe organiseer je dat handig? Hoe leerzaam is spelen met fruit? Veel praktische tips om er iets leuks van te maken! Onder leiding van Saskia van Heuvelen, gastvrouw en eigenaar van Klein is Fijn in Adorp.
C. Eten uit de natuur
Kleine smakelijke feest hapjes bloemen op je bord of een gezonde pesto of smoothie. Zó uit de natuur! Leer de planten vinden en kennen, maak en proef het zelf. Onder leiding van Elizabeth Binsbergen.

In de pauze is er een rondleiding bij Thuishuis Klein is Fijn, met in de groene buitenruimte o.a. slaaphuisjes en moestuin.

Bekijk voor meer informatie de pdf Zaaien Oogsten Smullen April 2020 hieronder in de download.

Bijlage / Document Grootte
Zaaien Oogsten Smullen april 2020.pdf 494.57 KB