Jubileumcongres Duurzame PABO: Leren voor een Duurzame Toekomst

Locatie

Online

Het congres Leren voor een Duurzame Toekomst vindt plaats online op donderdag 15 april 2021. Duurzame PABO zet zich al meer dan 15 jaar in voor Leren voor een Duurzame Toekomst. Met dit jubileumcongres willen zij allerlei groepen inspireren die zich bezighouden met de toekomst van onderwijs dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Dat kan binnen en buiten het onderwijs, op allerlei niveaus, op allerlei gebieden en op allerlei locaties. Het congres wordt georganiseerd samen met coöperatie Leren voor Morgen en SME. Reserveer 13.00 - 17.00 uur in je agenda. 

Programma

We hebben samen met Leren voor Morgen een gevarieerd programma samengesteld rond het thema Leren voor een Duurzame Toekomst. Om 13.00 uur is de plenaire aftrap met een drietal inspirerende sprekers: Paul Vare (University of Gloucestershire), Stella van der Wal-Maris (Marnix Academie); en Camilla Dreef (ecoloog en vogelaar).

Vanaf 14.00 uur zijn er drie workshoprondes met workshops van o.a. A Rounder Sense of Purpose over leerkrachtcompetenties; SDG Nederland over de Sustainable Development Goals; Eco-Schools over student-led change en het lectoraat Toekomstgericht Onderwijs (Marnix Academie) over sociaal ondernemerschap in het basisonderwijs. Het belooft een inspirerende en leuke middag te worden. Bekijk het volledige programma. De dag is afgelopen rond 17.00 uur. 

Doelgroep
Met het congres willen we allerlei groepen inspireren die zich bezighouden met de toekomst van duurzaam onderwijs in Nederland. Daarom bieden we een gevarieerd programma voor pabo-docenten en studenten, voor leerkrachten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook voor medewerkers van NME-centra zal de middag volop inspiratie bieden. Daarnaast is iedereen welkom die interesse heeft in het bevorderen van duurzaamheid in het curriculum op school.

Inschrijving
Schrijf je direct in voor het online bijwonen van het congres. Inschrijving is kosteloos en geopend tot 14 april 17.00 uur. In de week voor het congres ontvang je dan alle benodigde informatie om het plenaire deel te volgen en de gekozen workshops bij te wonen.