Nationaal schoolontbijt 2024: 11 t/m 15 november (PO & brugklas)

Locatie

Heel Nederland

De inschrijving voor de 22e editie van het Nationaal Schoolontbijt is in volle gang. In deze feestelijke ontbijtweek willen we samen met onze partners en alle juffen en meesters het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Met het gezonde ontbijtpakket en aansprekend lesmateriaal wordt ontbijten nog leuker en leerzamer. Tot de doelgroep behoort de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs. 

De ontbijtweek is van 11 t/m 15 november. Je school kiest zelf een ochtend in die week waarop de kinderen aan tafel schuiven voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Deelname kost 99 cent per ontbijtje. 

Lesmateriaal

Al het lesmateriaal van het Nationaal Schoolontbijt is te vinden op een aparte website www.ontbijtaandebasis.nl. Deze lesmodule is voor leerlingen die op de basisschool of al in de brugklas zitten. Met Ontbijt aan de Basis leren leerlingen over het belang van een goed en gezond ontbijt, door middel van informatie, filmpjes, opdrachten en spelletjes. Voor de middenbouw, bovenbouw en brugklas is er zelfs nog een extra Ontbijt Challenge. In de aparte omgeving voor leerkrachten zijn handleidingen, lesbrieven en downloads te vinden. Het lesmateriaal is gekoppeld aan kerntaken die hier ook omschreven zijn.

Neem een kijkje! De lesmodule is het gehele jaar gratis beschikbaar.