Online inspiratieavond voor de kinderopvang (JLE Noord-Holland)

Locatie

Online

Wil je binnen jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO of gastouderopvang aan de slag met een gezonde levensstijl? Laat je dan inspireren tijdens de online workshops van deze inspiratieavond die plaats vindt in de Week van de Gezonde Jeugd. Deze avond wordt georganiseerd door GGD Hollands Noorden, de JOGG gemeenten en Jong Leren Eten Noord-Holland.

Tijdens dit interactieve webinar krijg je tips, achtergrondinfo, veel voorbeelden en leg je contacten. Ook brengen we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en materialen. Aanmelden voor deze avond is gratis. In het aanmeldformulier kun je aangeven welke workshop je wilt bijwonen. 

Praktisch

  • Datum: 9 juni van 19u30 - 21.00 uur.
  • Doelgroep: pedagogisch medewerkers, gastouders, coaches gezonde start, managers en locatieleiders van de kinderopvang
  • Na aanmelding ontvang je meer informatie over de workshops en de inloglink.

 

Workshop 1 : Samenwerken met ouders

  • Door: Claartje van Eijden, adviseur Actief Ouderschap

Hoe werk je samen met ouders aan een gezonde leefstijl? In deze workshop krijg je inspirerende inzichten, tips en handvatten om het gesprek aan te gaan over gezond trakteren, water drinken en andere thema’s die best lastig kunnen zijn. En richten we ons vooral op moeders of ook op vaders?

 

Workshop 2: Gezonde Kinderopvang in de praktijk

  • Door: Miranda Bron, Ambassadeur Gezonde Kinderopvang

Elk kind verdient een gezonde start! Met Gezonde Kinderopvang werken organisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Wil jij inspiratie hoe je gezonde leefstijl een plek kunt geven binnen je dagelijkse activiteiten in de kinderopvang? Kom dan naar deze workshop en leer wat de aanpak Gezonde Kinderopvang voor jouw organisatie kan betekenen.

 

Workshop 3: Groen moet je Doen!

  • Door: Lian Zigterman, van De Helderse Vallei

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de uitdaging hoe je de buitenruimte natuurlijker, duurzamer en avontuurlijker kunt inrichten, zodat kinderen spelenderwijs bekend raken met natuurlijke processen. We gaan in op geschikte activiteiten en materialen, zoals bv moestuinieren en we kijken naar doeltreffende, creatieve en low-budget manieren om dit te realiseren. 

 

Workshop 4: Gezonde leefstijl in de gastouderopvang

  • Door: Agnieszka Peeters, Ambassadeur Gastouders Gezonde Kinderopvang 

Als gastouder wil je het beste voor de kinderen. Ook als het om voeding en beweging gaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen wennen aan gezonde alternatieven voor de lunch of tussendoortjes? Op welke manier kun je ze enthousiast maken voor water drinken of een groentesnack? Wat zijn leuke tips om kinderen spelenderwijs meer te laten bewegen? Kortom in deze workshop leer je met praktische voorbeelden alle tips en tricks rond gezonde leefstijl in de gastouderopvang.

 

Workshop 5: Bewegen binnen en buiten

  • Door: Tanja Ites, JOGG regisseur bij Sportservice Den Helder

Hoe werkt de motoriek van kinderen op verschillende leeftijden en hoe benut je dat in je activiteiten? Wat kun je met simpele, andersoortige materialen en de omgeving die er al is? Zoek je inspiratie voor beweegspelletjes binnen en buiten de kinderopvang, teken dan in voor deze workshop!

 

Workshop 6: Smaakplezier op de kinderopvang

  • Door: Mariska Rinkel, Dieet&Co

Waar moet je bij gezonde voeding voor verschillende leeftijden op letten, hoe ga je om met lastige eters, hoe kun je variëren, groentemomentjes en gezondere keuzes toepassen? In deze workshop krijg je informatie over de smaakontwikkeling van kinderen en tips voor activiteiten en materialen waarmee je ze spelenderwijs leert over hun eten. En je kunt al je vragen stellen!