Schrijf je in voor de MBO Challenge Voedselverspilling schooljaar 2024-2025

Locatie

Heel Nederland

Tijdens de MBO Challenge Voedselverspilling gaan mbo-studenten aan de slag met een verspillingsvraagstuk uit het bedrijfsleven. Onderwijsinstellingen kunnen zich alvast aanmelden voor het nieuwe schooljaar.

 

Wat is de MBO Challenge Voedselverspilling?

De MBO Challenge Voedselverspilling is een jaarlijks evenement waarbij MBO studenten aan de slag gaan met een verspillingsvraagstuk uit het bedrijfsleven. De Challenge is geschikt voor alle opleidingen, maar bijzonder interessant voor studenten met een studie in het domein van food, horeca, logistiek, retail, agribusiness, akkerbouw/veehouderij of tuinbouw. Deelname kan door alle leerjaren en alle niveaus. Het leerrendement vergroot als er langere tijd aandacht aan de challenge wordt besteed, de leermiddelen (lesbrieven en webinars) worden ingezet en de docent de DOON methode gebruikt.

 

Praktische info voor docenten

Het aanmelden van de studenten gebeurt door de docenten via de website. De studenten gaan minimaal 10 weken aan de slag in teams van tussen de 3 en de 5 personen en leveren uiteindelijke een film en een notitie op waarbij duidelijk wordt wat het probleem is dat ze hebben opgelost, wat de oplossing is en wat de ondernemer er aan heeft. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en roept de winnaar uit. Onderaan dit bericht vind je een document met daarin meer informatie over o.a. de inhoud van de opdracht en de beoordelingscriteria.

Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. Genomineerde teams worden uitgenodigd voor de finale.