Trainingen Gezond en Lekker naar Buiten (JLE Noord-Holland & Utrecht)

Locatie

Het Buitenhuis, Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland

Na het succes van de inspiratiemiddagen Gezond én lekker naar buiten organiseren Jong Leren Eten Noord-Holland en Utrecht, Omgevingseducatie en GGD Gooi en Vechtstreek in het nieuwe schooljaar 2024-2025 een drietal trainingen voor leerkrachten in het basisonderwijs, pedagogisch medewerkers, kantinepersoneel, kinderwerkers Versa en leden van de ouderraad.

Je kunt kiezen uit een training Koken, Moestuinieren of Buitenles. De trainingen bestaan uit twee dagdelen en een huiswerkopdracht. Er kunnen 20 deelnemers per training meedoen.


Kosten

100 euro.

In de week van 3 juni sturen wij de factuur voor deelname. Deze dient voor 21 juni voldaan te worden. Restitutie van de deelnemersbijdrage is niet mogelijk. De reden van annulering speelt in alle gevallen geen rol. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je jouw plaats wel overdragen aan een ander. Neem daarvoor contact op met Marjolein Galesloot m.galesloot@ggdgv.nl.


Data

Dagdeel 1 – 13.30-17.00 uur op woensdag 25 september
Dagdeel 2 – 13.30-17.00 uur op woensdag 23 oktober

Borrel als afsluiting op woensdag 23 oktober van 17.00-17.30 uur in Brambergen, ’s Graveland


Ben je enthousiast en wil je meedoen? 

Meld je dan aan via de knop Aanmelden onderaan deze pagina Je hoort eind mei of je mee kunt doen met de training waarvoor je je hebt opgegeven. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marlou Hensen m.hensen@ggdgv.nl

 

Meer informatie over de trainingen

Training Koken

Wil je graag aan de slag met koken en voeding op school of in de kinderopvang? Maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Volg dan deze training. Je leert o.a. hoe je op een laagdrempelige manier een kookles opzet, met of zonder keuken, voor een hele klas of juist kleine groepjes. Ook gaan we dieper in op planning, logistiek en het didactische stuk van koken met kinderen. Je wordt volop geïnspireerd om met duurzaamheid en gezondheid aan de slag te gaan, twee belangrijke thema’s die met voeding beiden aan bod komen.

Let op: de training is niet mét kinderen, maar geeft je handvatten om zelf een kookles voor kinderen op te zetten.

 

Training Moestuinieren

Het is wetenschappelijk aangetoond: moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Een schoolmoestuin brengt kinderen in contact met de oorsprong van voedsel. Het is meer dan alleen maar dingen leren: het gaat ook om beleven. Met je handen in de modder, een worm tegenkomen of zien hoe een wortel groeit. Om vervolgens die wortel zelf op te eten. In deze training doe je kennis en vaardigheden op om zelf te moestuinieren op school. De moestuintraining geeft je inhoudelijke achtergrond over bodem en compost. Je leert meer over voorzaaien en maakt een teeltplan. Ook maak je een planning met activiteiten op de moestuin en in de klas om direct te kunnen gebruiken.

 

Training Buitenles

Rennen, spelen, ontdekken: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. Het is leuk, leerzaam en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. De Buitenlestraining geeft jou als leerkracht praktische handvatten, inspiratie of motivatie om in de schoolomgeving aan de slag te gaan met water, bodem, natuur en landschap.