Uitnodiging: Aan de slag met voedseleducatie (JLE Gelderland)

Moestuinieren
Locatie

Vorden

Kom op 13 maart naar Keuken van Hackfort voor de inspiratiebijeenkomst: Aan de slag met voedseleducatie. Er staat er een afwisselend programma op je te wachten. Kom luisteren naar experts uit het werkveld (pitches), zie voedseleducatie in de praktijk (informatiemarkt) en praat met elkaar over de mogelijkheden (thematafels). Kortom een middag vol inspiratie voor gezonde en duurzame voedselkeuzes voor kinderen en jongeren binnen het onderwijs. 

Wanneer: Donderdag 13 maart 2025
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Waar: Keuken van Hackfort
Wat: Pitches, markt & netwerken
Voor wie: Gemeenten, basisscholen en voortgezet onderwijs in de Achterhoek e.o.
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Het programma:
13:30-14:00 uur: Inloop 
14:00-14:10 uur: Opening Jong Leren Eten + welkom Keuken van Hackfort 
14:10-15:15 uur: Pitches
15:15-16:00 uur: Informatiemarkt
16:10-16:40 uur: Plenair gesprek
16:40-16:45 uur: Afsluiting

Pitches 
Laat je inspireren door aansprekende voorbeelden uit het werkveld. Ervaren pioniers delen hun verhalen en successen: 

  • Schooltuinieren PO Vorden: Chantal Wibier, Sander Worseling.
  • Voedseleducatie in elke klas: Gea Oosterveld.
  • Boerderijeducatie: Marga Kroezen.
  • Aanpak groene schoolpleinen: Arjen Poelmans en Anne-Lena Penninx.
  • Schooltuinieren en natuurles met PRO/VO: Chantal Houbiers.
  • Educatie voor alle leeftijden in De Bongerd: Wouter Thomasson.
  • Voedselchallenges in het VO: Myriam van Tol.

Informatiemarkt 
Ga op ontdekkingstocht langs informatiestands, ontmoet experts en ervaar hoe je voedseleducatie tot leven brengt: 

  • Smaakacademie Achterhoek: Jeanne Steverink.
  • Arnhemse aanpak schooltuinieren: Maike Nelissen.
  • Boerenwijs: Hans Enderink.
  • Stadsvoedsel Zutphen: Gea Oosterveld.
  • Food Challenge bootcamp VMBO op de boerderij: Judith de Rijk.
  • Gezonde school: Gezonde schooladviseurs + JOGG.
  • Skillz2Grow: Eva Geurken.
  • Smaaklessen WUR, kom in de kas.
  • Bureau Ger, groene schoolpleinen, Gerben Huurneman.
  • Jong Leren Eten: ‘Groene tafel’ + overig.

Deze middag wordt georganiseerd door: 
Jong Leren Eten-Gelderland, JOGG regisseurs, GGD Noord- en -Oost-Gelderland, Moestuincoaches, Educatieboeren van Boerenwijs.

Bijlage / Document Size
Uitnodiging 13 maart_JLE_0.pdf 14.41 MB