Boerderij Educatie Flevoland

Afgelopen jaren zijn diverse boeren uit Flevoland opgeleid tot educatieboer. En daar zijn we blij mee, juist aangezien Flevoland een agrofood-provincie bij uitstek is. In de gemeente Noordoostpolder, Lelystad en Almere is hier het eerst concreet werk van gemaakt, omdat hier al netwerken van voedsel-producenten actief waren: de Voedselpioniers in de Noordoostpolder, de Almeerse Boer in Almere en de Lelystadse Boer in Lelystad.

Enkele informatiebijeenkomsten voor boeren volgden, evenals overleg met LTO en Jong Leren Eten. Inmiddels is Flevoland meer dan 30 educatieboeren rijker en er worden nog steeds nieuwe boeren opgeleid. Voor de verschillende gemeentes zijn er nu diverse programma's zoals De Almeerse Boer, De Lelystadse Boer en Kom bij de Boer.

Vanuit Jong Leren Eten zijn we erg blij met deze ontwikkeling en ondersteunen deze waar mogelijk. Zo werken we er naar toe dat ook in Flevoland elk kind de mogelijkheid krijgt op een boerderij te zijn geweest en zelf te hebben kunnen zien en ervaren waar hun voedsel vandaan komt. 

Bekijk ook de video over Boerderij Educatie Flevoland! Hét platform om educatieboeren in de buurt te vinden, voor alle gemeentes in Flevoland. Kijk op www.boerderijeducatieflevoland.nl voor boeren in jouw buurt!

Anne Marie van Stichting De Lelystadse Boer:
“De Lelystadse Boer heeft de wens dat ieder kind in Lelystad ooit een keer op een boerderij in het eigen buitengebied geweest is. Zodat zij weten dat ze in de Groentetuin van Europa opgroeien. Door ons aan te melden op het Platform Boerderijeducatie zijn onze boeren de eersten van Flevoland die daar op staan. Daar zijn we best trots op en we hopen dat ook in andere delen van Flevoland boeren zich aanmelden!”

Terug naar het menu >>