De 'GROENE HANDJES' Gelderland

Droom jij van een groen schoolplein, of van een fijne schoolmoestuin? Misschien dat de Groene Handjes- regeling dan interessant is! Jong Leren Eten Gelderland (JLE) biedt scholen in Gelderland een aantal gratis adviestrajecten aan voor vergroening van het schoolplein of voor schoolmoestuinieren. Bedoeld voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Ook kinderopvanglocaties kunnen gebruik maken van dit gratis adviestraject.

Gratis adviestraject

Scholen/ kinderopvanglocaties krijgen een beknopt gratis adviestraject op locatie (maximaal 8 uur), waarmee zij een stap kunnen maken op weg naar een groen(er) schoolplein / buitenruimte. Het adviestraject wordt uitgevoerd door een ‘groen handje’. Dit is een expert op het gebied van vergroening van schoolpleinen/moestuinieren. Het advies is op maat en sluit aan bij de mogelijkheden en wensen van de school of kinderopvanglocatie. Dit advies kan inspelen op:

  • De vertaling van een eerste schets naar een concreet groen schoolplein 
  • Het praktisch aan de slag gaan met moestuinieren 
  • Bevorderen van participatie van ouders en kinderen
  • Draagkracht creëren voor de vergroening van de buitenruimte.

Meer weten?

Neem dan contact op met de Jong Leren Eten makelaar voor een vrijblijvend gesprek. We kunnen dan bespreken wat de vraag is van jouw school / kinderopvanglocatie en nagaan of dit traject daar geschikt voor is.

Bekijk hieronder per regio wie van de ‘Groene Handjes’ professionals jouw school of kinderopvanglocatie kan ondersteunen.

Bekijk hier de 'Groene Handjes’-regeling Gelderland.