Gratis cursus 'Zin in Koken'

De Universiteit Maastricht en GGD Zuid Limburg hebben een cursus 'Zin in Koken' ontwikkeld. Jong Leren Eten biedt deze cursus op maat aan voor alle kinderopvang en scholen in Limburg. De nadruk ligt op samen koken en eten. Tussendoor krijgen deelnemers praktische tips over hoe je gezond en duurzaam eet, hoe je producten het beste bewaart en hoe je lekker en duurzaam kookt met weinig geld. 

Veel kinderen vinden groente niet lekker of zijn gewend om veel te snoepen. Ouders vinden het vaak lastig om hun kind gezond te laten eten op een ontspannen manier. In de cursus zijn tips opgenomen over het betrekken van kinderen bij de maaltijd en het proeven van onbekende ingrediënten. Tijdens de 4 bijeenkomsten koken kinderen en ouders samen in hun eigen keuken (online) of in de keuken van de school of buurthuis. Doelgroep hiervoor zijn scholen en kinderopvang. Ouders gaan samen met hun kinderen koken tijdens de 4 bijeenkomsten.

De Cursus: (nu ook online)

Deze cursus bestaat uit 4 middagen of avonden van ongeveer 2 uur. Nu is er ook een online aanbod.

Wat leer je er?

Snijtechnieken, gezond koken, tips over lekker koken met weinig geld, hoe stimuleer je je kind gezond te eten, etiketten lezen, bewaren van producten enz.

Doelgroep

Kinderopvang en scholen. 

Waar?

Op school of in een buurthuis of online.

Kosten?

In eerste instantie gratis, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. 

Meer informatie en aanmelden

Heeft jouw school interesse in deze cursus? Neem contact op met: Truusje Diepenmaat, Jong Leren Eten Makelaar: tel 06 461 36 416 of via Truusje.Diepenmaat@ggdzl.nl

 

In Zuid Limburg is de cursus ontwikkeld door de Universiteit Maastricht, GGD Zuid Limburg samen met sociaal kok Hanneke Philipsen, gemeente Heerlen, Vista, Schunck en Alcander.