Kok in de klas

Op vrijdag 13 april organiseerde ROC Friese Poort Smaaklessen “Kok in de Klas” in samenwerking met GGD Fryslân, hogeschool Van Hall Larenstein, Makelaars Jong Leren Eten, Poiesz en Mama Mascha.

Smaaklessen
In totaal hebben 575 basisschoolleerlingen Smaaklessen gekregen van de studenten Horeca en Onderwijsassistent van ROC Friese Poort Sneek.
De student, Kok in de Klas, maakte leerlingen uit de groep razend enthousiast voor eten en alles daaromheen. Er werd geproefd en er werd een smulrecept bereid.
Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken verkennen kinderen hun eten. De lessen dragen er aan bij dat kinderen later zelf gezonde én duurzame voedselkeuzes kunnen maken. Smaaklessen kunnen ook een mooie aanleiding voor scholen zijn om met de Gezonde Schoolaanpak – thema Voeding te starten.

Samenwerken
De studenten Horeca en Onderwijsassistent hebben de lessen voorbereid samen met de makelaars van het landelijke programma Jong Leren Eten en hogeschool Van Hall Larenstein. ROC Friese Poort leidt onder andere studenten op voor een veelzijdige baan in de Horeca en in het onderwijs, ze hebben veel aandacht voor de praktijk. De ambitie is om “Kok in de Klas” jaarlijks te organiseren.

Bekijk hier het filmpje van Jong Leren Eten Fryslân over Kok in de klas.

 

De foto is gemaakt door L.Mulder