Aeres VMBO en MBO Almere: gezond en duurzaam bezig!

Op het Aeres VMBO enMBO in Almere leren leerlingen en studenten meer over gezonde en duurzame voeding door twee mooie initiatieven. De school heeft een gezonde schoolkantine én de school is pilotlocatie voor het inzetten van lesmateriaal over gezonde voeding in relatie tot regionale voedselketens en duurzaamheid. Gezondheid is belangrijk, helemaal voor opgroeiende leerlingen en studenten. Gezonde leerlingen presteren namelijk beter! Daarnaast past gezonde voeding goed in de groene genen van de school. Het toewerken naar een gezonde schoolkantine was dan ook een logische stap. 

Flevoland is een agrofood-provincie bij uitstek. De polders zijn in de twintigste eeuw ontwikkeld vanwege de groeiende behoefte aan voedsel voor een snel toenemend aantal inwoners van Nederland – en daarbuiten. 

Het DuurzaamDoor-traject ‘Verduurzamen van de voedselketen; wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, heeft als doel jongeren bewust te maken hoe duurzaam etc hun voedsel is (zo staat het er nu) maar hen te laten nadenken over hoe duurzaam en gezond het voedsel is, of bewustwording te creëren over de gezondheid en duurzaamheid van het voedsel dat ze eten. Jong Leren Eten Flevoland heeft binnen dit traject de taak om lesmateriaal te ontwikkelen over de verbinding tussen voedselproducten van eigen bodem en hun voedingswaarden. De educatie wordt nu ontwikkeld voor tweedejaars studenten MBO Food en Lifestyle in Almere (schooljaar 2018-2019). Lees meer >>

Bijlage / Document Size
Aeres MBO en VMBO Almere_DEF.pdf 213.38 KB