Cursus Goedkoop Gezonde Voeding helpt ouders van basisschoolleerlingen op weg

Lekker én gezellig samen eten is toch een feestje. En tja, hoe pak je dat nou eigenlijk aan? Ouders uit Simpelveld  volgden daarom de cursus 'Goedkoop Gezonde Voeding'. Initiatiefnemers hierachter zijn o.a.  JLE Limburg en JOGG. Hoe zag deze cursus er precies uit?

De cursus 

In de gemeente Simpelveld deden achter ouders van basisschool en BSO Simpelveld mee aan de cursus Goedkoop Gezonde Voeding. Dit nam twee avonden in beslag. De deelnemers leerden o.a.  hoe ze goedkoop boodschappen kunnen doen, gezonder eten, etiketten lezen en welke voedingsstoffen je lichaam iedere dag nodig heeft. Hoe doe ik goedkoop boodschappen? 

De cursus viel bij de deelnemers in goede smaak. Eén van de ouders vertelde: "Het was super gezellig, leerzaam en leuk; dit had ik vooraf niet verwacht!".

Hoe ziet een cursusavond eruit?

Cursusleidster Laura Spauwen vraagt aan de deelnemers of ze hun plannetje hebben uitgevoerd. Een ouder heeft zelf groentesoep gemaakt. De ander heeft yoghurt met vers fruit gemaakt en een derde deelnemer had een goedkopere pot pindakaas gekocht, die net zo lekker smaakte.  Allen zijn ze goedkoper en gezonder bezig geweest! ‘Wat leuk om te horen’ aldus Laura.

Supermarktverleidingen

Daarna gaan de ouders in groepjes uiteen en maken ze allerlei opdrachtjes over voeding. Ze proeven o.a.. producten, leren over verzadigde en onverzadigde vetten, raden de prijs van boodschappenmandjes en bespreken de verleidingen van de supermarkt. Tenslotte worden alle bevindingen gezellig besproken met een drankje. 

Deze cursus ook op jouw school of BSO organiseren?

Neem dan contact op met Truusje Diepenmaat,  makelaar Jong Leren Eten Limburg Truusje.Diepenmaat@ggdzl.nl  T: 06 46136416. 

Deze cursus is mogelijk gemaakt door JOGG en Gemeente Simpelveld en de PLUS supermarkt.

Bijlage / Document Size
Flyer Cursus Goedkoop Gezonde Voeding.pdf 577.94 kB