Gastouderbureau Drieluik gaat creatief om met moestuinieren in Coronatijd

Door de Corona maatregelen kon de geplande workshop moestuinieren niet doorgaan voor de gastouders van gastouderbureau Drieluik in het Drentse Coevorden. Maar, de organisatoren lieten het hier niet bij zitten en bedachten een creatieve oplossing. Er werd een heuse 'drive through' bedacht om de moestuinspullen af te halen en de informatie rond de moestuinieren workshop werd gebundeld in een handig boekje.

Anita Beukeveld en Melanie Klingenberg zijn beiden werkzaam bij Gastouderbureau Drieluik in Coevorden. Het idee was om in april een moestuinworkshop te geven aan de gastouders. Door de Corona omstandigheden liepen de plannen anders dan verwacht. Melanie: "Het idee was dat IVN moestuincoach Esther Peters bij ons zou langs komen om een workshop rond moestuinieren te verzorgen. Door de Corona maatregelen mochten bijeenkomsten niet doorgaan, maar we wilden deze workshop toch graag laten doorgaan. Esther bundelde daarom de informatie van de opleiding in handige moestuingids. Om de gastouders de benodigde moestuinmaterialen te overhandigen, bedachten we een zogenaamde 'drive through'."

Tijdens het eerste weekend van mei konden de gastouders langs het gastouderbureau rijden en de benodigde spullen ophalen. Dit waren o.a. een vierkante-meter-moestuin, moestuingrond en zaden met instructietips. Melanie: "Maar liefst 24 ouders zijn aan de slag gegaan met de alternatieve moestuinaanpak. De timing was daarnaast perfect, want op 11 mei is onze opvang weer geopend. De kinderen werden opgevangen door hun vertrouwde gastouder en ze konden direct aan de slag met een leuk project rond moestuinieren!"

Melanie en Anita volgden beiden een opleiding coach Gezonde Kinderopvang en kregen in het kader daarvan de Jong Leren Eten subsidie 'Lekker naar Buiten' van €500. Hiermee kunnen activiteiten georganiseerd worden die een gezonde leefstijl ondersteunen. Lees hier meer over de subsidie en opleiding.