Spelen in de natuur in Ees

Het Speelhuis in Ees is een kindcentrum in een verbouwde boerderij en ligt op een prachtige locatie in een mooie "groene" omgeving. Gezond eten, drinken en bewegen staan hier hoog in het vaandel.

Kindercentrum Het Speelhuis bestaat sinds september 2005 en is een vertrouwde plek voor kinderen om te spelen als de ouders aan het werk zijn. Ze bieden dagopvang, peuteropvang/ voorschool, voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang. De opvang vindt plaats in een "groene" omgeving en dus niet op "school". Wat is er heerlijker voor kinderen, om na een intensieve schooldag lekker te ravotten in de bosjes, te springen over de sloot, kastelen te bouwen in de zandbak of op de skelter te racen. De aanwezigheid van vele dieren die aandacht en verzorging nodig hebben zorgt dat de kinderen zich niet vervelen.

Wat levert het op?
"Rust, ruimte, dieren, natuur, jezelf zijn, samenwerken, rekening houden met elkaar, huiselijkheid, gezelligheid, maar ook uitdaging zijn allemaal speerpunten van onze zorgboerderij. Naast het bieden van een vast dagritme en structuur, proberen we er een gezellige tijd van te maken en leren we kinderen spelenderwijs vaardigheden, waar ze de rest van hun leven van kunnen profiteren. Iets heel praktisch is dat kinderen door het spelen in de natuur veel beter risico's leren inschatten. Door vallen en opstaan leren ze het leven letterlijk te ervaren.” Lees meer >>

Bijlage / Document Grootte
Speelhuis Ees.pdf 565.01 KB