Jong Leren Eten Utrecht

De provincie Utrecht, 144.915 hectare, 26 gemeenten met 1.190.604 inwoners. De dichtbevolkte en centraal gelegen provincie wordt algemeen tot de Randstad gerekend. Utrecht is een bijzondere provincie. Dat komt door de ligging, centraal in het land en in een mooi en gevarieerd (stads)landschap. Het gebied heeft een rijke geschiedenis, van de Romeinse nederzetting via het bisdom Utrecht tot de jonge kenniscultuur van vandaag. Het is een topregio met een enorme kracht en potentieel. Hierin ligt meteen de uitdaging, want het is de kunst om het goede te behouden en in balans verder te ontwikkelen.

De provincie kent een unieke combinatie van stedelijk wonen en natuur. Utrecht is een groene provincie, maar het wegennet is het drukste en meest gebruikte wegennet van Nederland. Het centraal station van Utrecht verwerkt evenveel reizigers als Schiphol: 57 miljoen per jaar (bron: Provincie Utrecht, 2018).

Als makelaars zijn wij de wegwijzer en aanjager in de provincie Utrecht. We brengen voedselinitiatieven in beeld, brengen ze samen en verbinden partijen aan elkaar. We brengen verbindingen tot stand tussen vraag & aanbod, tussen gezondheids- en duurzaamheidsinitiatieven. Met als doel kinderen & jongeren van 0 -18 jaar bewuster met voeding om te leren gaan. Door te leren over groenten, fruit, vlees. En over de herkomst en smaak van voedsel. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame en lekkere keuzes, én hoe ze gezond eten kunnen bereiden. Zodat ze bewuster en gezonder leren eten en een duurzame, gezonde toekomst tegemoet gaan!

De Provincie Utrecht kent een grote diversiteit aan actoren welke bezig zijn met voedseleducatie en activiteiten rondom natuur, duurzaamheden en voedselbeleving. GGD regio Utrecht en de IVN werken gezamenlijk aan het project Jong Leren Eten. De makelaars hebben programma’s, projecten en activiteiten welke van belang kunnen zijn voor Jong Leren Eten Utrecht in kaart gebracht. In de provincie Utrecht spelen de Gezonde School-aanpak en Groen doet Goed een belangrijke rol.

Terug naar het hoofdmenu >>