Lesmaterialen voor het MBO

 

  • Vitaal MBO van het Voedingscentrum: Deze module bestaat uit 3 lessen van ieder 2 lesuren voor het vak Vitaal burgerschap. De studenten gaan dieper in op hun eetgedrag, verspilling en herkomst van voedsel.  Download het lesmateriaal op de website van het Voedingscentrum.
  • Weet Wat je Eet!: gratis online lespakket van het Voedingscentrum. In dit gratis online lespakket werken de studenten rond zelfstandig over gezond, veilig en duurzaam eten. Weet wat je eet is inzetbaar bij de vakken biologie, verzorging en zorg en welzijn of bij de uitvoering van de Gezonde Schoolkantine

Educatief Programma Floriade
De voedselkeuzes die we elke dag maken, hebben een grote impact op onze eigen gezondheid en op onze leefomgeving. Maar wat eten we in 2050? En hoe krijgen we het voor elkaar dat we onze ingesleten eetgewoontes veranderen? Ga aan de slag met een actueel voedingvraagstuk uit het Educatief Programma Floriade. Door hieraan deel te nemen maken studenten en docenten kennis met de UNESCO methode ‘Leren voor Duurzame Ontwikkeling’. Daarbij leren studenten actief kennis verwerven en deze gebruiken voor het oplossen van authentieke vraagstukken. De Sustainable Development Goals (SDG's) vormen hierbij een kader. 

  • Onderwijstype: MBO
  • Gratis lesmateriaal.
  • Meer informatie: EP-Floriade